Трекинг   »   Европа   »   Италия   »   Алпи   »   Доломити   »   Кортина Д'Ампецо Прегледана е 4675 пъти
×

Календар

   Календар Цена на човек Места Запитване
Дата по ваш избор
1810 лв. 6 places Запишете се

Меню

Планински водачи
BGN 1810
Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Трекинг в Доломитите с изкачване на Мармолада, Монте Кристало и Тофана ди Роузес

Трекинг в Доломитите с изкачване на Мармолада, Монте Кристало и Тофана ди РоузесТрекинг в Доломитите с изкачване на Мармолада, Монте Кристало и Тофана ди РоузесТрекинг в Доломитите с изкачване на Мармолада, Монте Кристало и Тофана ди Роузес


Трекинг в Доломитите с панорамна обиколка на Тре Чиме де Лаваредо, изкачване на Мармолада, виа фератите на Монте Кристало и красивата Тофана ди Роузес и скално катерене на Чинкуе Тори

Информация

Локация

( 46.548946 N, 12.147523 E )
Начално ниво

Тези програми изискват предишен планинарски опит. Обикновено това са лесни, но със средна продължителност трекинги или по-трудни, но по-къси преходи. Необходимо е да имате добър физическа издръжливост, за да се справите с тях. Пътеките, по които ще се движите са сравнително добри. Продължителността на дневните преходи може да варира между 5 и 7 часа с изкачвания между 500 и 800 метра, а в някои случаи и до 1000 метра. Спи се в хижи и това най-често могат да бъдат 2- или 3-дневни преходи.

Галерии от Трекинг в Доломитите с изкачване на Мармолада, Монте Кристало и Тофана ди Роузес

Трекинг в Доломитите с изкачване на Мармолада, Монте Кристало и Тофана ди Роузес

Трекинг в Доломитите, по време на който ще видим легендарните Тре Чиме де Лаваредо, ще изкачим и направим пълна обиколка на най-високият връх в планината - Мармолада, ще се изкатерим по виа фератите на Монте Кристало, ще изкачим красивата Тофана ди Роузес, ще катерим на кулите Чинкуе Тори и ще посетим световноизвестният курорт Кортина Д'ампецо.
Цени

На човек при минимум 5 участника - 1810 лв.

Максималния размер на групата е 6 души.

Всички обявени цени са без включено ДДС

Програма

1 ден:

Отпътуване в 18.00 часа от София.

2 ден: Хижа Ауронцо (2330 м)

Пристигане в Кортина Д'ампецо към обяд. Почивка и разходка из градчето. След което ще се качим в планината до самите Тре Чиме де Лаваредо.

Нощувка в хижа Auronzo.

3 ден: Обиколка на Тре Чиме де Лаваредо (2400 м) - 5/7 часа

Този ден ще бъде изключителен. Преходът ще бъде много лек и приятен, но гледките ще бъдат зашеметяващи. По време на прехода ще направим кратки почивки на панорамните хижи Tre Chime de Lavaredo и Malga Langalm.

Опция през този ден за напреднали планинари с катерачен опит е програмата Изкачване на връх Чима Гранде де Лаваредо. Записването за нея става отделно и могат да се включат само 2-ма участници.

След обяд ще се придвижим с микробуса до Malga Ciapela.

Прехода, който ни предстои е много очарователен и преминава по долината Ombretta, една от най-красивите долини на Мармолада, с прекрасни гледки към гигантската Южна стена на Кралицата на Доломитите. В началото пътеката започва стръмно и набира бързо височина, но след това става лека и приятна като постепенно се изкачва до хижа Onorio Falier (2080 м). До хижата ще стигнем за около 1.30 часа.

Нощувка в хижа O. Falier.
Масива на Тофана и Чинкуе Тори на преден план


4 ден: Връх Пунта Пеня на Мармолада (3342 м) - 9/11 часа

Рано сутринта след закуска ще се отправим към седловината Passo Ombretta (2704 м), до която ни очаква стръмно изкачване. След това ще заобиколим най-крайната част стената на Мармолада подсичайки стръмни сипеи, често без пътека. Най-накрая ще стигнем до основата на малката премка Forcella Marmolada (2896 м) свързваща Западния гребен на Мармолада със съседния Gran Vernel (3210 м).

От тук започва виа ферата Cresta Ovest Marmolada или известна още като ферата Hanns-Seiffert-Weg, по която ще достигнем най-високият връх в масива на Мармолада - Пунта Пеня (3342 м). Това ще ни отнеме около 2 часа.

След като си починем в хижата на върха, ще започнем слизането към Passo Fedaia по класическия маршрут за изкачване на Пунта Пеня, за да осъществим една пълната обиколка на масива. Следва слизане по една 100-метрова виа ферата и внимателно пресичане на един от малкото постоянни ледници в Доломите, за който ще ни трябват котки.

Ако стигнем навреме до хижа Pian dei Fiacconi ще се качим на лифта до Passo Fedaia.

Нощувка в хижа Passo Fedaia.
Чима Овест и Чима Гранде на заден план


5 ден: Виа ферата на масива Кристало - 5/6 часа

Рано сутринта водача на групата ще направи разходка до Malga Ciapela, за да вземе буса. След това ще спрем за кратко в малкото селце Sottoguda, в което ще видим майсторски изработени от метал различни фигури на истински и приказни животни.

След това ще отпътуваме за масива Кристало. Буса ще оставим на паркинга на Rio Gere и ще хванем лифта за хижа Son Forca.

От тук ще трябва да се изкачим по стръмните сипеи до изоставената хижа Forcella Staunies (2919 м). От нея ще започнем изкачването на връх Чима ди Мецо (3221 м), който е най-високият връх в масива Монте Кристало по виа ферата Marino Bianchi.

В края на деня ще слезем до колата и ще се придвижим до основата на Тофана ди Розес.

Нощувка в хижа Angelo Dibona.

6 ден: Връх Тофана ди Роузес - 6/8 часа

През този ден ще преминем историческата виа ферта Giovanni Lipella. Тя е една от задължителните виа ферата за всеки заклет планинар. Едно великолепно пътешествие в сърцето на Доломитите и пътуване в историята, където са се разиграли най-трагичните и запомнящи се събития през Първата Световна война. Дължината на тази виа ферата е сериозна и това я прави много тежка. Тя е екипирана само в най-трудните си участъци.

От хижа Angelo Dibona първо ще траверсираме отдолу внушилтелната Tofana di Rozes, за да стигнем до тунела Castelletto. Този вертикален тунел, издълбан от алпийските войници през Първата световна война, е с денивелация 120 м и дължина 500 м. След като преминем тунела ще продължим изкачването по Северозападната стена на Tofana di Rozes по редуващи се стръмни стъпала и тераси. На 2680 м, в близост до "‘Tre dita", ще достигнем един разклон от който ще продължим надясно по други стъплата и рампа до малък връх с височина 3027 м, където виа ферата свършва. От ни остава малко до кръста на върха на Тофана ди Розес. Слизането ще направим от другата страна на върха през хижа Giussani. И така ще направим пълен кръг около върха, за да слезем отново до изходната точка хижа Dibona.

Нощувка в хижа Angelo Dibona.
Монте Чивета


7 ден: Чинкое Торе

Скалните кули Чинкое Торе са много близко до хижа Angelo Dibona и затова без да бързаме ще се насладим на спокойствие на сутрешното капучино или еспресо и гледките, които се откриват от верандата на хижата.

След това по един много стръмен и тесен път ще се качим с буса до хижа След това ще се върнем в посока Кортина Д'ампецо, където на Passo Falzarego ще оставим колата и ще направим една разходка до скалните кули Cinque Torri, където ще паркираме.

В оставащата част от деня ще покатерим на някоя от по-лесните кули. Който не желае да се катери ще може да направи една обиколка на кулите или да си почива и наслаждава на невероятната гледка, която се открива от панорамната тераса на хижа Scoiattoli.

Нощувка в хижа Scoiattoli.

8 ден: Прибиране в България
Чинкуе Тори

Сутринта можем да посетим отново Кортина д'Ампецо или да разгледаме Венеция, но до обяд трябва да сме отпътували за България.

Препоръки

Записването за програмата трябва да стане не по-късно от края на април, тъй като по това време свършват местата по хижите

Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Трекинг в Доломитите с изкачване на Мармолада, Монте Кристало и Тофана ди Роузес

   Календар Водач Цена на човек Места

Всички обявени цени са без включено ДДС
Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Трекинг в Доломитите с изкачване на Мармолада, Монте Кристало и Тофана ди Роузес

Схема на маршрута
Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Трекинг в Доломитите с изкачване на Мармолада, Монте Кристало и Тофана ди Роузес

Клиентите за нас


Оценка: ( гласа) Споделяне във Facebook Трекинг в Доломитите с изкачване на Мармолада, Монте Кристало и Тофана ди Роузес
Трекинг   »   Европа   »   Италия   »   Алпи   »   Доломити   »   Кортина Д'Ампецо Прегледана е 4675 пъти


Школа по катерене и алпинизъм Вертикален свят във Facebook   Вертикален свят в Google+   RSS на Вертикален свят

Alpine Guides  -  Вертикален свят

Copyright 2001-2019 © Школа Вертикален свят

Website Version 4.0

Вертикален свят е запазена марка на Вертикален свят България ЕООД

Sitemap